Pretraživanje

Od ružnog pačeta do centra dječje igre i smijeha

Utorak, 12. Listopada 2021. - 0:00

Sam centar Starog grada Labina, nedaleko gradskog zvonika postao je centar dječje igre i smijeha. Završeni su radovi te je Labin dobio još jedno potpuno opremljeno dječje igralište na otvorenom.

Nakon zahtjevnih radova koji su obzirom na lokaciju i nemogućnost dolaska strojevima morali u potpunosti biti izvedeni ručno, konačni rezultat je funkcionalno igralište sa šest novih sprava.

Projekt je to Grada Labina koji je realiziran na inicijativu Mjesnog odbora Labin Gornji, a kao najpovoljniji ponuditelj u postupku jednostavne nabave za izvođenje radova bilo je trgovačko društvo 1. Maj d.o.o. Labin.

Lokacija na kojoj je igralište smješteno iziskivala je pripremne radove koji su uključivali uklanjanje granja i košnju te pripremu temelja, odnosno podloge za postavu sprava. Slijedila je montaža sprava, i to to dvije opružne njihalice, velike ljuljačke s korpom, ljuljačke, klackalice na oprugama i šesterokutne penjalice te je ispod svake od njih postavljena i antistres podloga za sigurnije korištenje igrališta. Postavljena je i urbana oprema, odnosno tri klupe i koš za smeće.

Radovi vrijedni 160 tisuća kuna financirani su iz Programa izgradnje komunalne infrastrukture Grada Labina.