Pretraživanje

Od danas u Labinu djeluje Županijski info centar za mlade

Četvrtak, 29. Studenog 2012. - 13:55

Od danas u Labinu u sjedištu Udruge Alfa Albona djeluje Županijski info centar za mlade. On je rezultat dvogodišnje suradnje izmedu udruge Alfa Albona i Regionalnog info centra za mlade UMKI iz Rijeke. Kroz partnerstvo s Udrugom mladih Korak ispred iz Rijeke, Udrugom mladih Carpe Diem iz Karlovca te udrugom Bužimski izvori iz Gospica provodimo informiranje mladih po nacelima ERYICA-e (Europske agencije za informiranje i savjetovanje mladih).

Program Regionalnog info centra zasniva se na informiranju mladih kroz info centre u svakoj od 4 županije preko partnerskih organizacija - voditelja gradskih odnosno županijskih info centara za mlade, receno je na konferenciji za medije koja je održana prije same svecanosti otvorenja Info centra.

Konferenciji za medije prisustvovala je pomocnica ministrice Ministarstva socijalne politike i mladih Maja Sporiš, zamjenica gradonacelnika Grada Labina Eni Modrušan, Vesna Ivancic, tajnica Skupštine Istarske županije, voditeljica Županijskog info-centra za mlade Jelena Batelic i voditelj Regionalnog info-centra za mlade Rijeka Zoran Stevanovic.

Informiranje mladih je izuzetno važno jer pomaže mladima u realizaciji njihovih težnji i potice njihovo sudjelovanje u društvu. Mladima je nužna primjerena razina informiranosti o njihovim pravima i mogucnostima, te o programima i uslugama koje im se nude. Tu je prije svega rijec o školskim i izvanškolskim aktivnostima, neformalnom obrazovanju, ukljucivanjem u pojedine projekte, volontiranju, stipendiranju, zapošljavanju i razvoju karijere, socijalnom, zdravstvenom i dopunskom osiguranju, pravnoj zaštiti, financiranju, stanovanju, dobrovoljnom radu, sportskim i kulturnim aktivnostima, duhovnosti, pomoci u kriznim stanjima, mobilnosti i drugom, a tu ce znacajnu ulogu imati upravo Županijski info centar za mlade.