Pretraživanje

Obvezna preventivna dezinsekcija i deratizacija na području Grada Labina

Ponedjeljak, 01. Travnja 2019. - 0:00

U utorak, 2. travnja 2019. godine provest će se obvezna preventivna dezinsekcija i deratizacija na području Grada Labina. Kod provođenja deratizacije  biti će obuhvaćene  javne površine, napuštene zgrade i napušteni objekti u nadležnosti Grada u naseljima Vinež, Ripenda, Rabac i Labin. Dezinsekcija  će se kontinuirano provoditi zasipavanjem larvicidima voda stajačica.

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv glodavaca, a uz to izbjegle eventualne nezgode pozivaju se  građani da surađuju s ekipama koje provode suzbijanje glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće  pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke te odstraniti iz dvorišta i podruma smeće, a osobito otpatke hrane. Za čitavo vrijeme trajanja deratizacije, mole se građani da onemoguće malodobnoj djeci  pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za glodavce te da sklone kućne ljubimce na sigurno mjesto gdje ne mogu doći do otrovnih meka. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce.

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka, jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svaki za sebe, a roditelji za djecu. Kod sumnje da je došlo do trovanja obratite se najbližoj zdravstvenoj ustanovi i djelatnicima na terenu ili na telefon 051/ 281-163. Rodenticidi: Antidot - VITAMIN K1. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju.