Pretraživanje

Obrazovanje

Labin danas > Obrazovanje

U nadležnosti Grada Labina su djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnoškolskog obrazovanja. U Labinu djeluju dva dječja vrtića, gradski Dječji vrtić Pjerina Verbanac, u kojem trenutno boravi 540 djece te privatni Dječji vrtić Gloria u kojem trenutno boravi 40 djece. Labinske osnovne škole "Ivo Lola Ribar" i Matije Vlačića pohađa 882 učenika. Grad Labin među prvima je u Istarskoj županiji započeo s otvaranjem grupa produženog boravka i spada u grupu vodećih gradova u Republici Hrvatskoj po broju učenika uključenih u produženi boravak. U labinskim osnovnim školama djeluje deset grupa produženog boravka, od toga šest grupa u Osnovnoj školi "Ivo Lola Ribar" i  četiri grupe u Osnovnoj školi Matije Vlačića, čime je obuhvaćeno oko 260 učenika od prvog do četvrtog razreda.

Centar "Liče Faraguna", ustanovu koja skrbi za djecu s teškoćama u razvoju polazi 19 djece. Umjetničku školu Matka Brajše Rašana pohađa 260 učenika. U sklopu škole za najmlađe djeluje i glazbena i plesna igraonica. Glazbenu igraonicu pohađa 25, a plesnu igraonicu 13 polaznika. Škola intenzivno razvija susrete na međunarodnoj razini te postiže izvanredne rezultate. U Srednjoj školi Mate Blažina koja je pod ingerencijom Istarske županije odvija se srednjoškolsko obrazovanje u programima četverogodišnjeg, trogodišnjeg i dvogodišnjeg trajanja za redovne učenike kojih je trenutno 408 u 23 odjela.

Nadležni upravi odjel u Gradu Labinu je Upravni odjel za društvene djelatnosti. Kontakt podatke odjela pogledajte OVDJE.

1_vrtic.jpg (101 KB)
Dječji vrtić Pjerina Verbanac
2_vrtić.png (547 KB)Dječji vrtić Gloria 3_oš ivo lola ribar.jpg (120 KB)
Osnovna škola "Ivo Lola Ribar"
4_oš matije vlačića.JPG (79 KB)
Osnovna škola Matije Vlačića

5_centar liče faraguna.JPG (137 KB)
Centar "Liče Faraguna"

6_glazbena škola.jpg (100 KB)
Umjetnička škola Matka Brajše Rašana
srednja_skola_ulaz2018.JPG (3.00 MB)
Srednja škola Mate Blažine
8_stipendije.jpg (62 KB)Stipendije 9_cjeloživotno obrazovanje.jpg (49 KB)
Cjeloživotno obrazovanje


;