Pretraživanje

Objavljen novi Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora i subvencija Grada Labina – dodatni poticaj za početnike i deficitarne djelatnosti

Ponedjeljak, 16. Siječnja 2023. - 0:00

Grad Labin objavio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora i subvencija Grada Labina za 2023. godinu. Ukupna financijska sredstva koja će biti dodijeljena kroz šest mjera potpora i subvencija do iskorištenja sredstava iznose 66.361,00 eura. Sredstva za potpore i subvencije dodjeljuju se iz Programa jačanja gospodarstva za 2023. godinu iz Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte.

Grad Labin nastavlja dobru praksu osiguravanja poticaja za poduzetnike sa naglaskom na poduzetnike početnike kao i deficitarne obrte. Naime, nakon što se već prošle godine iznos od 350 tisuća kuna za cjelokupni Poziv podignuo na 500 tisuća kuna te iznos naknada za početnike sa 8000 na maksimalnih 15 000 kn, ove godine taj je iznos dodatno „podebljan“ te sada najveći mogući iznos potpore za početnike se ponovno povećava i iznosi najviše 2.500 EUR (bez PDV-a) po poduzetniku. Na ovaj način nastavlja se dodatno provođenje i poticanje poduzetništva te se osigurava značajno rasterećenje mladim ljudima koji tek kreću u stvaranje vlastitog posla.

Valja istaknuti i kako se iznos potpore za subvencioniranje pripreme prijave na natječaje iz nacionalnih ili EU fondova povećava te iznosi 2.000 EUR (bez PDV) po korisniku odnosno do 60% troškova pripreme za prijave po natječaju financiranom iz nacionalnih ili EU projekta. Jednako tako, još jedna zanimljivost je kako od sada za subvenciju konkuriraju i oni poduzetnici koji nemaju prebivalište / sjedište  na području Grada Labina, ali imaju poslovnicu ili izdvojeni pogon na području Grada Labina, a obavljaju deficitarnu djelatnost (postolar, bravar-ključar, urar, krojač, dimnjačar, radio i televizijski servis, tradicijski obrti);    

Poziv i popratna dokumentacija dostupni u prilogu, a isti je otvoren do iskorištenja sredstava, odnosno najkasnije do 1. prosinca 2023. godine.

Ostale informacije mogu se zatražiti telefonom na broj 052/ 866 817, e-poštom na patricija.terkovic@labin.hr

Prilozi