Pretraživanje

Obilježena 30. godišnjica bratimljenja Labina i Manzana

Srijeda, 17. Kolovoza 2011. - 7:39

Povodom Dana Grada Labina, sinoc je u Malom kazalištu održana promocija knjige „30 godina Labin-Manzano“ prof. Tullia Vorana. Knjiga, koja je svojevrsna kronologija prijateljstva Labina i Manzana, posvecena je tridesetogodišnjoj suradnji.

Grad Labin i talijanski Grad Manzano na svecani su nacin obilježili 30-tu obljetnicu bratimljenja još 18. lipnja u Manzanu, stoga je sinocnja promocija svojevrstan nastavak ovog znacajnog jubileja. Svecanosti su u ime Grada Labina bili nazocni gradonacelnik Tulio Demetlika, zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan, predsjednica Zajednice Talijana Labin i predsjednica Paritetne komisije Labin-Manzano Daniela Mohorovic te Tullio Vorano. Opcinu Manzano predstavljali su  gradonacelnica Lidija Driutti, podpredsjednik oblasti Udine Daniele Macorig i predsjednik Paritetne komisije s talijanske strane  Adriano Leoni.

Proslava tri decenije duge suradnje prigoda je za prisjecanje na mnoge osobe iz Labina i Manzana koji su u prijateljstvo utkali izuzetan trud i rad. Tako su  posthumno dodijeljene plakete Antonu Dobricu, predsjedniku tadašnje Skupštine Opcine Labin ujedno potpisniku Protokola o suradnji iz 1981. godine, te posthumno i Beniu Faraguna, inicijatoru suradnje izmedu naša dva grada. Plaketa je urucena  i bivšem predsjedniku Skupštine Opcine Labin Andelu Verbancu.

Vrijednosti stvorene u prijateljstvu Labina i Manzana temelj su Europe kojoj smo i mi na samom pragu, Europe najviših ljudskih vrijednosti, temeljene na uvažavanju, razumijevanju i poštovanju, Europe bez granica, naglašeno je tijekom sinocnje svecanosti.

Povezane vijesti:

U Manzanu obilježena 30. obljetnica bratimljenja Labina i Manzana (fotogalerija)

Promocija monografije "30 godina Labin - Manzano"

Potpisan Sporazum o bratimljenju Sindikata umirovljenika Labina i Manzana

U znaku 30-te obljetnice bratimljenja Labina i Manzana