Pretraživanje

Obilježen Medunarodni dan starijih osoba

Petak, 03. Listopada 2014. - 12:59

Povodom Medunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada, posljednjih su dana Dnevni centar za starije osobe na Marcilnici posjetila djeca Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ iz Labina, ucenici Osnovne škole „Vitomir Širola-Pajo“ iz Nedešcine, djelatnice Centra za pomoc starijim osobama – Centra +65 i predstavnici Gradskog društva Crvenog križa Labin.

Mališani djecjeg vrtica izveli su recitacije korisnicima Centra te im urucili prigodne poklone. Posjet je prošao u ugodnom druženju, a predstavnice Centra +65 informirale su korisnike o radu Centra +65, nacinu organizacije usluga za starije osobe, aktivnostima koje im nudimo te o volonterstvu i znacaju kojeg ima za osnaživanje lokalne zajednice. Ucenici Osnovne škole „Vitomir Širola-Pajo“ pripremili su skeceve na temu svakodnevnog života, te zajednicki otpjevali pjesme u pratnji gitare. Ucenici su ranije istoga dana posjetili i Centar +65.

Korisnici Dnevnog centra su zajedno sa svojim njegovateljicama otpjevali par pjesama i djeci pokazali svoje rukotvorine što ih je posebno obradovalo, pa su puni dojmova zakazali ponovan susret nekom drugom prilikom.

Istim povodom u subotu, 4. listopada 2014. godine u jutarnjim satima na Trgu labinskih rudara svoje usluge predstavit ce Centar za starije osobe - Centar +65 dijeljenjem letaka i informiranjem gradana.