Pretraživanje

Obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila

Četvrtak, 27. Rujna 2018. - 0:00

Danas su u povodu Dana policije i blagdana njihovog zaštitnika Sv. Mihovila, gradonačelnik Labina, Valter Glavičić, načelnica Raše, Glorija Paliska, načelnik Pićna, Ivan Franković, načelnik Sv. Nedelje, Gianvlado Klarić te zamjenik načelnika Kršana, Roman Carić  posjetili Policijsku postaju Labin.

Posjet Policijskoj upravi bila  je i prilika da Gradonačelnik i načelnici budu upoznati sa stanjem sigurnosti na Labinštini. Razgovaralo se o protekloj turističkoj sezoni koja je protekla bez ozbiljnih kršenja zakona, ali i o mogućnosti rekonstrukcije zgrade PP Labin.

Mogućnost ponovnog formiranja prometne jedinice mladeži kako bi se poboljšalo stanje u prometu tijekom ljetnih mjeseci te uključivanje Labina i Rapca u projekt MUP-a, „Sigurna turistička sezona“ bile su neke od današnjih tema.

„Sigurna turistička sezona“ već je dobro poznati projekt putem kojeg u ljetnim mjesecima strani policijski službenici pomažu hrvatskim kolegama u očuvanju sigurnosti ali i komunikaciji s brojnim turistima iz svojih zemalja.

U ime načelnika okolnih općina i svoje osobno ime, Gradonačelnik Valter Glavičić načelnici je uručio i prigodan poklon, monografiju Emila Bobanovića Čolića te rudarski vagonet.