Pretraživanje

Obilježen Dan policije i blagdan Sv. Mihovila

Petak, 29. Rujna 2017. - 0:00

Danas su u povodu Dana policije i blagdana njihovog zaštitnika Sv. Mihovila, gradonačelnik Labina, Valter Glavičić, načelnica Raše, Glorija Paliska Bolterstein načelnik Pićna, Ivan Franković, načelnik Kršana Valdi Runko te zamjenica načelnika Sv. Nedelje Irene Franković  posjetili Policijsku postaju Labin.

Sastali su se s načelnicom i njezinim suradnicima kako bi razgovarali o stanju sigurnosti na području Labinštine, kao i ostalim potrebama policijske postaje i problemima s kojima se svakodnevno suočavaju.

Načelnica policije Đeni Bučić izrazila je zadovoljstvo stanjem sigurnosti u našoj zajednici. Spomenula je da se tokom rujna provode pojačane patrole pred osnovnim školama zbog početka školske godine te je uputila apel vozačima da prilagode brzinu uvjetima na cesti i pojačani oprez u prometu. Uz navedeno održavaju se i predavanja za prvašiće kako bi ih se educiralo o sigurnosti u prometu. Istaknula je sitno povećanje broja kaznenih djela na području ove policijske postaje u odnosu na 2016. godinu. Turistička sezona je, istaknula je, protekla mirno i bez ozbiljnijih kršenja zakona.

Labinski gradonačelnik Valter Glavičić zahvalio se na dobroj međusobnoj suradnji te izrazio želju da i ubuduće suradnja bude na visokom nivou te da Labin ostane grad u kojem je sigurnost zajamčena. Kao znak pažnje pri obilježavanju Dana policije, Gradonačelnik je uručio i prigodan poklon, sliku umjetnika Eugena Kokota.

IMG_20170929_100059_1.jpg (3.01 MB)

U svom obraćanju uputio je i par pitanja koje muče građane, poput zahtjeva za većom kontrolom u noćnim satima na mjestima na kojima se primjećuje da se krši javni red i mir. Načelnica je potvrdila kako će policija svojom aktivnošću pokušati riješiti takve situacije.

Zamjenik načelnice Samed Čorić, zamolio je sve prisutne da svojim djelovanjem, usmenim putem upozore naše starije sugrađane na sve rašireniji oblik prevara upravo te skupine ljudi. Kako je rekao, osobe starije životne dobi nasjedaju na sve češće prevare te je dužnost svih nas da ih upozorimo na to.