Pretraživanje

Obilježavanje Svjetskog dana zdravlja

Četvrtak, 07. Travnja 2016. - 6:43

Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja prigoda je za raspravu o ozbiljnosti današnje epidemiološke situacije i mogućnostima prevencije šećerne bolesti iz perspektive različitih javnozdravstvenih specijalnosti (obiteljske medicine, školske i adolescentnemedicine, medicine rada i sporta, pedijatrije, javnozdravstvene medicine, epidemiologije i dr.).

Odabirom šećerne bolesti kao teme za obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, Svjetska zdravstvena organizacija želi upozoriti na rastuću globalnu epidemiju koja je osobito vidljiva u zemljama u razvoju. Dokazano je da se održavanjem normalne tjelesne težine, provođenjem tjelesne aktivnosti i zdravim načinom prehrane pojava šećerne bolesti može uvelike prevenirati.

Povodom obilježavanja 7. travnja Svjetskog dana zdravlja Grad Labin, Labin Zdravi grad  u suradnji sa Patronažnom službom Istarskih domova zdravlja, Ispostava „dr. Lino Peršić“ Labin tradicionalno organizira  mjerenje tlaka i kontrolu šećera u krvi za sve naše sugrađane u subotu 9. travnja 2016. godine u Klubu umirovljenika Donji Labin (Trg labinskih rudara) u vremenu od 08,00 do 10,00 sati.