Pretraživanje

Obilježavanje Dana Grada prepuno kvalitetnih događaja

Četvrtak, 01. Kolovoza 2019. - 0:00

Ovogodišnje obilježavanje Dana Grada Labina započinje večerašnjim prvim samostalnim koncertom naše Franke Batelić u sklopu Labin Art republike.

Obilježavanje ove svečanosti nastavlja se u srijedu, 7. kolovoza kada u Župnoj crkvi u Starom Gradu nastupa Duo Ruždjak – Rodrigues, a dan kasnije očekuje nas odlična predstava „Crna kutija“ u predivnom ambijentu kod Špine.

Utorak, 13. kolovoza rezerviran je za otvorenje 23. Labinskog uzleta likovnosti, a dan poslije, u srijedu dodijelit će se nagrade za najljepše okućnice i balkone grada Labina.

Četvrtak, 15. kolovoza održat će se tradicionalni planinarski pohod na Skitaču, Svečana sveta misa i večernji koncert  Gorana Karana kod Špine.

Sljedećeg dana u predivnom ambijentu labinskog Circola očekuje nas „Književno – glazbena večer u Teatrinu“ gdje će se održati promocija knjige Tullia Vorana  „Pabirci Tomasa Lucianija za povijest Labina“ te Silvie Dai Pra, „Ne pozdravljajte nikoga. Povratak u Istru“.

Posljednji i najsvečaniji dan obilježavanja, subota 17. kolovoza, započet će tradicionalnim boćarskim turnirom „Memorijal Josip Ružić“. U prostoru Gradske galerije Labin s početkom u 10 sati započinje svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Labina. U popodnevnim satima održat će se i 23.atletska utrka Grada Labina, a zabavu do dugo u noć i Noć Grada Labina zaokružit će nastupi The Night Express Banda i popularne grupe S.A.R.S., dok će kod Špine nastupati Dogma, No problem i O.P.O.

Pozivnica 2019-page-001.jpg (345 KB)