Pretraživanje

Obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja

Četvrtak, 12. Rujna 2013. - 11:59

Svjetski dan oralnog zdravlja obilježava se 12. rujna s vodecom temom „ Zdravi zubi cijeli život“, kako bi se podsjetili da zdravi zubi,desni i usta igraju kljucnu ulogu u zdravlju cijelog organizma. Svjetska krovna organizacija doktora stomatologa – World Dental Federation  (FDI) potice sve aktivnosti i inicijative s ciljem povecanja svijesti o oralnom zdravlju, kao i utjecaj oralnih bolesti na opce zdravlje i blagostanje nacionalne ekonomije.

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg, petog po redu Svjetskog dana oralnog zdravlja, ove ce se godine dodatna pažnja usmjeriti na meduovisnosti oralnog zdravlja i starenja populacije, jer je ovogodišnji Svjetski dan zdravlja , koji se obilježava 7. travnja, posvecen temi Zdravo starenje.  Naime, prema podacima strucnjaka, uskoro ce po prvi puta u povijesti, biti više pripadnika starije populacije negoli djece.

Po uzoru na druge gradove i Grad Labin kroz projekt Labin zdravi grad ce se i ove godine prikljuciti obilježavanju poticanjem i organiziranjem obrazovnih aktivnosti za djecu u vrticima i školama kroz citavi tjedan od  9.-14.rujna, a za odrasle na info punktu na tržnici dana 14. rujna (subota)  od 08,00 do 12,00 sati. Pozivi su upuceni svim stomatolozima na podrucju Labinštine, uciteljima u školama, odgajateljima u vrticima i svim ostalima koji provode aktivnosti u sklopu projekta Zaštita zubi.