Pretraživanje

Obavijest za korisnike talijanskih mirovina

Petak, 10. Lipnja 2011. - 7:41

Iz pulske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske obavještavaju korisnike talijanske mirovine da ce umjesto ceka za lipanj dobiti pismo za podizanje pripadajuceg iznosa putem Western Uniona.

Pojašnjavaju da je talijanska banka Istituto Centrale delle Banche Popolari Italiane koja obavlja uslugu platnog prometa za talijansko mirovinsko osiguranje (INPS) odlucila na taj nacin provjeriti jesu li korisnici živi.

Rijec je o dvojezicnom pismu na talijanskom i engleskom jeziku kojom se osiguranik obavještava o doznaci mirovine putem Western Uniona, a da bi se ponovno uspostavila redovna isplata mirovine cekom potrebno je realizirati doznaku Western Uniona do 20. lipnja.

S obzirom da dobar dio hrvatskih banaka ima ugovor s Western Unionom vecina umirovljenika moci ce unovciti doznaku u istoj banci u kojoj inace unovcava cekove. Ukoliko banka nema taj ugovor umirovljenici se mogu obratiti najbližem uredu Hrvatskih pošta.

Korisnici talijanskih mirovina s Labinšcine mogu se za sve informacije javiti u sjedište SUH-a podružnice Labin ponedjeljkom i srijedom od 10 do 12 sati.

 

Povezane vijesti:

Utvrdivanje dohodaka za umirovljenike INPS-a s prebivalištem u Hrvatskoj