Pretraživanje

Obavijest Vodovoda Labin - zamucenje izvorišta Fonte-Gaja-Kokoti i Mutvica

Utorak, 11. Studenog 2014. - 11:28

Obavještavamo javnost, cijenjene potrošace, nadležna tijela i ustanove da je zbog obilnih padalina (181 l/m' od 07. na 08.11.2014.- što je najviše dnevnih padalina u zadnjih 20 godina), došlo do zamucenja izvorišta Fonte Gaja-Kokoti i Mutvica što je imalo za posljedicu zamucenje vode u vodovodnoj mreži dana, 11.11.2014. godine. Posebno se to odnosi za podrucje naselja Raša, te na podrucje grada Labina i to naselja Kapelica, Kature i Podlabin - Nove zgrade. Izmjerena mutnoca iznosi 4,3 NTU. Maksimalna dozvoljena vrijednost je 4 NTU. S obzirom na navedeno zamucenja voda ne može se direktno koristiti za ljudsku potrošnju, pa je potrebno prokuhavanje vode prije korištenja.

Do normalizacije ove situacije koja se predvida u roku 12-tak dana ovisno o vremenskim prilikama potrošaci sa spomenutih podrucja mogu se opskrbljivati vodom iz spremnika pocevši od dana 11.11.2014. u 15:00 sati i to na slijedecim lokacijama:

- naselje Kature - na poligonu,

- naselje Nove zgrade - kod kafica Formula I,

- naselje Kapelica - parkiralište kod restorana Morcaki,

- naselje Donja Raša - Kampeto,

- naselje Gornja Raša - parkiralište Istarske ulice.

Krizni stožer Vodovoda Labin d.o,o. Labin kontinuirano prati stanje vodoopskrbe i poduzima potrebne i propisane mjere, a o svim promjenama stanja javnost, potrošaci i nadležne institucije biti je pravovremeno izvještene.


Prilozi