Pretraživanje

Nova pješačka staza u Rapcu

Ponedjeljak, 30. Prosinca 2019. - 0:00

Gotovi su radovi na izgradnji pješačke staze u Rapcu, točnije na dijelu koji spaja Opatijsku sa Omladinskom ulicom. Projekt je to procijenjene vrijednosti 149.900,00 kuna, a za ovu je investiciju Gradu Labinu odobreno 80 postotno sufinanciranje, odnosno 119.200,00 kn u sklopu provedenog natječaja LAG-a Istočna Istra.

Podsjetimo, bespovratna sredstva odobrena su u sklopu natječaja za provedbu Podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“ za tip operacije 3.1.1. iz Lokalne razvojne strategije LAG-a „Istočna Istra“ za razdoblje 2014.-2020.

Svrha natječaja bila je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno - ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu, te pripadajuću infrastrukturu.

Radove na izgradnji staze koja povećava sigurnost svih sudionika u prometu u ovom dijelu naselja izvelo je trgovačko društvo 1. MAJ d.o.o. Labin.