Pretraživanje

Nova cijena zakupnine poslovnih prostora u naselju Vinež

Petak, 24. Veljače 2012. - 12:29

Zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Labina na podrucju naselja Vinež od sada stoji 10 kuna manje po m2, odnosno 20 kn/m2.

Odlukom o zonama za odredivanje zakupa poslovnog prostora u Gradu Labinu propisano je da poslovni prostori koji se nalaze u naselju Vinež pripadaju položajnoj zoni III zajedno sa ulicama na podrucju Katura i Novih zgrada (Istarska ulica, Prilaz Griža, Prilaz Vetva, Prilaz Kikova, Prilaz Vala, ulica Svetog Mikule, ulica Mate Blažina, ulica Slobode, ulica Matije Vlacica, ulica Šciri i ulica Katuri).

Naime, prilikom analize korištenja poslovnih prostora, utvrdeno je da su poslovni prostori koji se nalaze u naselju Vinež pretežno prazni ili zbog visine pocetnog iznosa mjesecne zakupnine (30,00 kn po m2) cesto mijenjaju zakupnika. Isto tako, poslovni prostori u naselju Vinež na mnogo su neatraktivnijem položaju u odnosu na poslovne prostore koji se nalaze u gore navedenim ulicama.

Zbog svega navedenog, naselje Vinež izostavljeno je iz zone III, te svrstano u zonu V sa pocetnim iznosom mjesecne zakupnine od 20,00 kn/m2.


Prilozi