Pretraživanje

Nižu se uspjesi ucenika OGŠ Matka Brajše Rašana

Srijeda, 08. Svibnja 2013. - 6:51

U zadnjih desetak dana ucenici OGŠ Matka Brajše Rašana pri POU Labin sudjelovali su na nekoliko hrvatskih i medunarodnih natjecanja. U vrlo jakoj konkurenciji, na 38. medunarodnom susretu harmonikaša koje se od 24.-27. travnja 2013. održavalo u Puli, Luka Blažina, u klasi prof. ?enane Levak, te Matea Hrelja i Adriana Miletic u klasi prof. Karmen Brajuha, osvojili su visoke druge nagrade.

Na istom natjecanju, pod vodstvom ucitelja Tomislava Novaka orkestar Škole osvojio je 2. nagradu izvevši djela Beethovena, Piazzolle i Shehua.

U isto vrijeme, u Splitu se održavalo 18. natjecanje mladih glazbenika Jadrana "Daleki akordi". Natjecanje je ukljucivalo kategorije gudaca te drvenih i limenih puhaca.  U cetvrtoj kategoriji drvenih puhaca sudjelovao je vec mnogo nagradivani ucenik naše Glazbene škole Toni Kranjac uz klavirsku pratnju prof. Hrvoja Puškarica, i osvojio visoku 1. nagradu s ukupno osvojenih 57,75 od mogucih 60 bodova. Mentor mu je prof. Tonci Trinajstic.

Na 4. gitaristickom natjecanju Porecki Tirando, naša vrsna mlada glazbenica Stela Dermit, u klasi prof. Olge Knapic, osvojila je 2. nagradu u I. kategoriji.

Istovremeno u Daruvaru na 4. hrvatskom natjecanju za harmoniku, 3. svibnja osvojene su još dvije nagrade marljivih i talentiranih ucenica. Pod mentorstvom prof. Karmen Brajuha, Matea Hrelja, ucenica 1. razreda naše Škole osvojila je 1. nagradu i pehar, a Adriana Miletic, visoku 2. nagradu