Pretraživanje

Na ulazu u Labin postavljene nove table dobrodošlice

Četvrtak, 10. Svibnja 2018. - 0:00

Proteklih su dana na ulasku u Labin, postavljene nove table dobrodošlice. Table su postavljene na dvije lokacije, točnije na ulasku u grad iz smjera Pule te iz smjera Rijeke.

Dizajn samih tabli osmislio je „Studio Dota“ iz Žminja a zamišljen je kao spoj rudarske baštine, podzemnog grada, nadzemlja i Mediterana u jednu cjelinu.

Gornji dio table dobrodošlice je kvadar izrađen od čeličnog lima kortena debljine 5 mm. Iznad kvadra aplicirani su oblici slova izvedeni iz istog materijala i obojani točno određenim bojama. Donji dio je izrađen od metalne podkonstrukcije obložene sa poliranim kamenim pločama - svijetla selina - debljine 30 mm na kojoj se izveo digitalni print grbova gradova prijatelja Grada Labina.

Troškovi u ovom trenutku iznose 117.250,00 kn sa PDV-om, a odnose se na oblikovanje ulazne table (Studio Dota - 10.000,00 kn sa PDV-om), izrada i montaža obje table (Internova d.o.o. Pazin - 98.000,00 kn sa PDV-om), iskop temelja, temeljenje, čišćenje terena od zelenila i izrada pristupnog puta za obje lokacije (De Conte d.o.o. - 9.250,00 kn sa PDV-om). Potrebno je izvesti još i uređenje okoliša oko samih tabli te ti troškovi još nisu poznati.

Ovim troškovima treba pridodati troškove koje će Grad Labin imati godišnje, a koji predstavljaju naknadu Hrvatskim Cestama za postavljanje ulaznih tabli, sukladno važećim propisima, a koja će godišnje iznositi 3.825,00 kn za obje lokacije.