Pretraživanje

Maturanti SŠMB-a u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe

Utorak, 21. Srpnja 2020. - 0:00

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se na ukupno 39 različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci , Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci, Veleučilištu VERN u Zagrebu i RIT Croatia u Zagrebu.
Od ukupno 78 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature, 75 je stekao pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 27 učenika strukovnih programa i 48 učenika gimnazijalaca. Od toga broja njih 69 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok 6 učenika strukovnih programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu.

Od učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 66 je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, a 3 učenika nije prijavilo studij u RH te vjerojatno želi nastaviti studij izvan Hrvatske.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se na ukupno 39 različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci, Veleučilištu VERN u Zagrebu i RIT Croatia u Zagrebu.

Analizom rezultata upisanih učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih po izboru pokazuju da su skoro svi naši učenici upisali studijske programe koji su bili visoko pozicionirani na njihovoj prioritetnoj listi (62 učenika -1. izbor, 2 učenika - 2.izbor, 1 učenik - 3. izbor 1 učenik - 4. izbor).

Čestitke na sjajnim rezultatima na završnim ispitima i državnoj maturi usprkos "krnjoj" nastavnoj godini i nastavi na daljinu te nemogućnosti da održimo maturalnu zabavu. Imate razloga za slavlje! Uspješan nastavak školovanja i puno sreće u životu žele vam vaši razrednici, profesori, stručni suradnici i ostali djelatnici Škole na čelu s ravnateljem.