Pretraživanje

Majda Praiz o volontiranju u Tanzaniji

Ponedjeljak, 27. Svibnja 2013. - 11:37

Povodom obilježavanja Medunarodnog dana Afrike 25. svibnja, Gradsko vijece mladih Srednje škole Mate Blažine i školska knjižnica organizirali su druženje i predavanje za ucenike i djelatnike škole.

 

U prostorijama školske knjižnice predavanje je održala Majda Praiz, profesorica filozofije i religijskih znanosti u Pazinskom kolegiju – Klasicnoj gimnaziji. Profesorica Praiz je vec nekoliko puta po par mjeseci volontirala u sirotištu Sv. Antuna u Songei na jugu Tanzanije koje je uz pomoc donacija izgradila Udruga „Kolajna ljubavi“.

U nadahnutom predavanju iz prve ruke, volonterka i misionarka prof. Praiz ispricala je  svoj put i prvi susret s Tanzanijom, dužnosti volontera u sirotištu i brigu oko djece, susret i organizaciju kumstava koji osigurava školarine za 2000 djece, susret s pripadnicima nomadskog plemena Masai i njihovim obicajima, životu na Zanzibaru te o novim projektima udruge kao što je otvaranje vrtica za djecu.

Poucno i životno zanimljivo predavanje bilo je popraceno brojnim pitanjima prisutnih. Za pomoc udrugama Kolajna ljubavi i Marijini obroci u školskoj je knjižnici postavljen kontejner za prikupljanje plasticne ambalaže ciji ce otkup ici za potrebe udruga.

Clanovi Gradskog vijeca mladih Srednje škole Mate Blažine pozivaju sve sugradane da svojom donacijom ucine dobro djelo i pomognu potrebitima