Pretraživanje

Legendarni kuhar Stevo Karapandža ove subote na labinskom markatu - dođite na održivu marendu!

Utorak, 21. Ožujka 2023. - 0:00

Ove subote, 25. ožujka, labinski će markat ugostiti slavnog kuhara Stevu Karapandžu, starijim generacijama poznat i kao zaštitno lice jedne od najdugovječnije kulinarske emisije “Male tajne velikih majstora kuhinje”.

Stevo će uz podršku kuhara labinskog Velog Kafea od 8:30 na pokaznoj radionici predstaviti kako napraviti zdrava, ali jednostavna jela, od lokalnih namirnica koje je moguće kupiti i na labinskom markatu. No to nije sve, svi koji tog dana na markat dođu sa svojom višekratnom torbom za kupovinu, od 10:30 moći će besplatno degustirati netom pripremljenu marendu po Karapandžinom receptu.

S obzirom da se eventom promovira održivost i biranje održivijih rješenja, vodilo se računa i o načinu serviranja. Za potrebe eventa Valamar je posudio tanjure i pribor kako bi se i na taj način minimizirao utjecaj čovjeka na okoliš.

Osim kulinarske radionice, za djecu, ali i nešto starije, od 9 do 10 sati pripremit će se EKO kviz na kojem će biti moguće provjeriti svoje znanje o održivosti i ekologiji, ali i osvojiti prikladne nagrade.

Cijeli program vodit će Šajeta, a ovaj se event naslanja na inicijativu Za Labin bez plastike. Događaj organizira udruga PET Plus u suradnji s Gradom Labinom i komunalnim poduzećem 1. Maj Labin.

Inicijativu Za Labin bez plastike pokrenulo je komunalno poduzeće 1.MAJ u suradnji s Gradom Labinom s ciljem transformacije labinske tržnice u prvu tržnicu bez plastike, a dosadašnjim eventima u sklopu inicijative podizala se svijest o potrebi zamjene plastike okolišno prihvatljivijom ambalažom, ali i o promjenama navika kupaca i prodavača.

Subotnji događaj nastavlja u istom tonu, ali i podsjeća: velike promjene kreću i od nas samih. Dođite ove subote po vašu tjednu špežu sa svojom višekratnom torbom, i uživajte u hranjivom i zdravom obroku s našeg markata iz lonca Steve Karapandže i vrijednih kuhara Velog kafea!

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Subotnji program:

8:30 - 10:30 Kuhanje na markatu uz Stevu Karapandžu i podršku Velog kafea

10:30 - 11:30 Podjela obroka kupcima s višekratnim torbama / košarama

9:00 - 9:30 Eko kviz za najmlađe (u vanjskom prostoru na markatu)

9:30 - 10:00 Eko kviz za odrasle (u vanjskom prostoru na markatu)