Pretraživanje

Labinu povelja za uzorno provedenu naj-akciju 2014. pod nazivom „Zdrava hrana“

Utorak, 25. Studenog 2014. - 14:31

Središnji koordinacijski odbor akcije “Gradovi i opcine – prijatelji djece”, kojeg cine predstavnici Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, na godišnjem Savjetovanju održanom u Zagrebu 24. studenog 2014. godine, dodijelili su Gradu Labinu i Osnovnoj školi Matije Vlacica Povelju za uzorno provedenu Naj akciju 2014. godine pod nazivom “Zdrava hrana”.

Projektom se željelo upoznati ucenike i njihove roditelje sa znacajem pravilne prehrane za njihovo opce zdravlje, za pravilan rast i razvoj te utjecajem na kognitivne sposobnosti i koncentraciju. Projekt se provodio u Osnovnoj školi Matije Vlacica od studenog 2013. do travnja 2014. godine kroz razne aktivnosti kao što su posjet masliniku i berba maslina, istraživanja, izrada referata, predavanja, izrada plakata, likovnih radova, mapa, knjige recepata, sijanje i sadenje, posjet tvornici riba, predavanja, prezentaciju referata, sakupljanje bilja, pripremanje zdravih obroka, posjet vocnjaku, farmi krava, sirani, tržnici, prezentacija herbarija, cajeva, raznih jela, natjecanje, likovne i glazbene radionice, prezentacija rezultata rada i degustacija pripremljenih jela povodom Svjetskog dana zdravlja 2014.

Ovim projektom ucenici i njihovi roditelji naucili su spravljati zdrave obroke, shvatili  su važnost pravilne i zdrave prehrane te njezin utjecaj na rast i razvoj organizma, spoznali smo važnost ekološkog pristupa i djelovanja covjeka (lokalno i globalno).


Prilozi