Pretraživanje

Labinsko ljeto u tonovima regionalnih glazbenih zvijezda

Utorak, 21. Svibnja 2019. - 0:00

Iako vremenske prilike to ni na koji način ne ukazuju, bliži nam se ljeto i sezona kulturnih i umjetničkih događanja na otvorenom. Kao i prethodnih 16 godina, i ove će godine centralni ljetni događaj biti Labin Art Republika koja će puna dva mjeseca labinsku starogradsku jezgru ispunjavati glazbom, bojama, zvucima, smijehom i pokretima.

Posebno je atraktivan ovogodišnji koncertni program, koji, uz dvije tradicionalne gradske fešte, u labinski stari grad donosi – usudili bi se reći – nikada atraktivnija imena regionalne glazbene scene.


Labin Art Republika i dvije gradske fešte donose nikad zvučnija imena u labinski stari gradLjeto otvaramo feštom Petrova, u subotu 29. lipnja, na kojoj je centralni događaj nastup trenutno najpopularnije dive hrvatske estrade, Nine Badrić, dok će na „alternativnoj“ pozornici na Špini, uz brojne rock cover bendove, zasvirati žestoki Kawasaki 3P!

Labin Jazz festival već prvoga dana, u srijedu 10. srpnja, donosi hvaljeni nastup slovenskog šarmera Zorana Predina, koji pjeva obrade nikada prežaljenog Arsena Dedića, u pratnji gitarističkog virtuoza Damira Kukuruzovića i njegovog jazz sastava. Dan poslije, na Špini gostuje Jasna Bilušić, proslavljena hrvatska kazališna glumica i ponajbolja domaća jazz vokalistica.

Posebna je čast što Labin Art Republika ove godine ugošćuje veliku umjetnicu sevdaha, nestvarnu Amiru Medunjanin, koja će labinskoj publici pružiti svoju glazbenu bajku u četvrtak 25. srpnja. Već tjedan dana nakon Amirina nastupa, na pozornicu kod Špine penje se trenutno najpopularnija Labinjanka – Franka Batelić, čiji samostalni nastup u našem gradu iščekujemo već nekoliko godina.

Za blagdan Velike Gospe, prigodan romanntični akustični koncert održat će jedan od doajena dalmatinske šansone, legendarni Goran Karan. Dva dana kasnije, očekuje nas druga centralna ljetna fešta – Noć grada Labina. Na velikoj pozornici na Titovom trgu zasvirat će jedan od najvećih i trenutno najpopularnijih bendova na Balkanu – S.A.R.S., a za ovu noć učiniti nezaboravnom pridružit će im se uvijek rado viđeni i slušani Night Express. Glazbenu priču labinskog ljeta zaokružit će u četvrtak 29. kolovoza domaći etheral etno bend Loell Duinn, s originalnim audio-video nastupom kreiranim posebno za prigodu zatvaranja 17. po redu Labin Art Republike, koja i ovog ljeta donosi najdužu dozu besplatne kulture i zabave u Istri.

Labin Art Republika i treću godinu zaredom ostvaruje suradnju s programskim partnerom, Rabac Open Air Festivalom, čime aktivnosti i događanja upotpunjuju festivalski program u susjednom Rapcu, stvarajući sinergiju između Rapca i Labina, a kvalitetan i zanimljiv sadržaj posjetiteljima je dostupan svakog dana ljeta.“

 


franka2.JPG (2.69 MB)


Goran-Karan.jpg (1.77 MB)

predin-2.jpg (2.93 MB)

amira3.jpg (4.85 MB)