Pretraživanje

Labinski sedmaši u "Rasplesanim razredima"

Srijeda, 08. Veljače 2012. - 7:19

Ucenici i razrednici sedmih razreda od ovog ce polugodišta uživati u novom projektu „Rasplesani razredi“ u Osnovnoj školi „Ivo Lola Ribar“ i Osnovnoj školi Matije Vlacica te ce jednom tjedno ucionicu pretvarati u pravi plesni podij. Instruktori plesnog centra "Studio" iz Pule, Rosemarie Miletic i Fabris Radin, poducavati ce ih Merengue, Engleski valcer, Tango, Rumbu i Cha cha cha.

Najveca važnost ovoga projekta je uspostavljanje osjecaja jednakosti i medusobnog poštovanja medu ucenicima te ucenicima i uciteljima. Poštovanje kreira suosjecanje, strpljenje i volju. Ucenje plesnih koraka odvija se u opuštenoj i zabavnoj atmosferi. U takvoj atmosferi zajedništva cak se i introvertirana djeca postupno oslobadaju i stjecu sigurnost u javnom nastupu. Kroz ples kao sredstvo socijalizacije, djeca uce poštivati osjecaje drugih i time stvaraju pozitivno komunikacijsko ozracje koje nadilazi prostore ucionice. Ovako koncipirana nastava plesa motivira mlade da postanu samosvjesni i uljudeni gradani, pozitiva modernog društva.

"Plesati znaci osjecati povezanost - s našim prijateljima, obitelji, susjedima. Ples je jedan od najizražajnijih nacina kojima slavimo i prenosimo znanja o svojoj kulturi i svom društvu. 'Rasplesanim razredima' uspostavljamo kontakt s djecom u postojecem razrednom okruženju i progovaramo o temeljnim vrijednostima kao što su medusobni respekt i samopoštovanje - vrijednostima koje društveni ples prakticira. Želja nam je inspirirati djecu da plesanjem cine dobro, poštuju jedni druge i osjecaju se ponosnima. Naš program je više od plesa: on uci djecu naklonu." - Pierre Dulaine & Yvonne Marceau, osnivaci programa 'Rasplesani razredi' (Dancing Classrooms)

Ovaj projekt se provodi uz podršku Grada Labina.