Pretraživanje

Labinski maturanti slave svoj dan

Petak, 17. Svibnja 2013. - 12:23

Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih oko 160, danas slave svoj dan. Kao i generacije prije njih okupili su se na igralištu svoje škole, a potom su se raspjevanim mimohodom kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima uputili prema središnjem starogradskom trgu gdje ih je pozdravila zamjenica gradonacelnika Eni Modrušan. Maturanti su potom otišli u Podlabin, u kulturni centar Lamparna gdje ce provesti poslijepodne i vecer uz glazbu buduci da vremenske prilike ne dozvoljavaju druženje na otvorenom.

U Podlabinu ih je docekao gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika koji je labinskim maturantima zaželio uspješan završetak školske godine, što uspješnije rezultate državne mature te puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu. Izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj njih uspješno priveo kraju srednjoškolsko obrazovanje uz želju da i na fakultetu pokažu svoje znanje, da budu vrijedni i da se nakon studija vrate u svoj grad i doprinesu njegovu razvoju.

Grad Labin kao posebno najdražu investiciju, koja se višestruko vraca, istice upravo ulaganje u školstvo, bilo da se radi o sufinanciranju produženih boravaka u osnovnim školama, ulaganju u uredenje škola ili stipendiranju ucenika i studenata. Osim toga, kao i svake godine, Grad Labin ovogodišnjim je maturantima  sufinancirao dio troškova održavanja maturalne zabave i današnje norijade.