Pretraživanje

LABINSKE UDRUGE: Joga u svakodnevnom životu

Subota, 30. Siječnja 2010. - 18:20

Joga u svakodnevnom životu Labin je humanitarna, neprofitna udruga koja aktivno djeluje vec petnaest godina. Osnovana je na temeljima sustava Joga u svakodnevnom životu, autor kojeg je Paramhans Swami Mahešvarananda. Ovo je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih sustava joge u svijetu. Temeljni mu je cilj postizanje i ocuvanje fizickog, mentalnog, duhovnog i društvenog zdravlja covjeka, te provodenja aktivnosti usmjerenih služenju ljudskoj zajednici poticanjem zdravlja, svjetskog mira, humanitarnih akcija, ocuvanja ljudskih prava, zaštite okoliša i svih živih bica, tolerancije, poštovanja i slobode medu vjerama, kulturama i narodima.

Po ovoj metodu svakodnevno diljem svijeta vježba više stotina tisuca ljudi, a u Labinu redovito vježba pedesetak sugradana. Sustav se prakticira kroz osam stupnjeva, a sastoji se od fizickih vježbi (asana), vježbi disanja (pranajama) i vježbi meditacije.

Upis za nove clanove krece iduceg utorka, 2. veljace 2010., a druženja na pocetnom-prvom stupnju održavat ce se dvaput tjedno, i to utorkom i petkom od 19,30 do 21,00 sat u prostorijama udruge.

Joga u svakodnevnom životu

Rudarska 1/II, Labin

Predsjednica udruge: Marina Frontel

Kontakt: Loreno Miletic (mob 095/915 8271)

E-mail: labin@yogaindailylife.org