Pretraživanje

Labin je istinski prijatelj svoje djece

Srijeda, 21. Studenog 2012. - 13:19

Labinski gradonacelnik Tulio Demetlika na danas održanoj konferenciji za medije, nije krio zadovoljstvo netom dobivenim statusom Grada Labina-prijatelja djece.

Zahvale su prije svega bile upucene nazocnim clanovima Koordinacijskog  odbora akcije „Grad Labin – prijatelj djece“, koji su u protekle dvije i pol godine zajednicki odradili sve potrebne pripreme kojima je naš Grad uvršten u obitelj od 40 hrvatskih gradova i opcina s tim prestižnim statusom, ali svima onima koji vec godinama svojim ustrajanim radom podižu standard života najmladih u ovom gradu. Veseli i cinjenica, naglasio je gradonacelnik Demetlika da je anketa koju je Savez društava Naša djeca proveo medu dvjestotinjak djece pokazala njihovo izrazito zadovoljstvo kvalitetom života u našem gradu.  

Pocasni naziv Labin-grad prijatelj djece“ najviše je javno društveno priznanje svima koji su u Gradu zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim podrucjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu, te za ucinke koji unapreduju i uljepšavaju život djece.

Osim toga, Gradu Labinu je dodijeljena pohvala za Naj- akciju “Zaštita zubi“, koja je provedene u okviru projekta „Labin-Zdravi grad“.

U Gradu Labinu ce titula “Grad - prijatelj djece” biti ponosno istaknuta, kao nagrada za dosadašnji veliki trud te kao poticaj za aktivnosti koje ce u buducnosti uslijediti kako bi se labinska djeca i mladež i dalje osjecala voljena u svome gradu, kako to uostalom i zaslužuju.

Svecanoj dodjeli ovog prestižnog priznanja uz gradonacelnika Tulia Demetlika prisustvovala je Eni Modrušan, predsjednica Koordinacionog odbora i zamjenica gradonacelnika Grada Labina, Eni Babic, savjetnica za odgoj, obrazovanje i sport u Gradu Labinu te srednjoškolka Nikolina Mohorovic.


Prilozi