Pretraživanje

Labin ima inovativne ideje mladih studenata

Petak, 06. Prosinca 2019. - 0:00

START UP AKADEMIJA koja se održala u Gradskoj knjižnici Labin od 26. do 28. studenoga 2019. jos je jedna u nizu edukativnoh aktivnosti u sklopu Programa jačanja gospodarstva Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte.

Labin je pokazao svoje adute, s većim odazivom i boljim poduzetničkim idejama od prošle godine. Dvije stvari su obilježile ovogodišnje izdanje Start up akademije u Labinu: inovativnost ideja i mlade snage.

Tijekom prva dva dana polaznici Start-up akademije uz stručno vodstvo imali su priliku saznati mnoge informacije i usvojiti vještine koje će im pomoći u realizaciji njihovih ideja. U okviru trećeg dana polaznici su prezentirali svoje poduzetničke ideje stručnom žiriju koji je odabrao tri najbolje koje će sudjelovati u nagradnom natječaju Start-up akademije.

Cilj akademije je tijekom tri dana pružiti osnovna znanja koja su potrebna za uspješno vođenje poduzeća. Akademija je namijenjena svima koji tek kreću u svijet poduzetništva, ali i onima koji to već jesu.  Osim edukacije, postoji natjecateljski dio koji nije obvezan, a u njemu mogu sudjelovati svi oni koji imaju vlastitu ideju. Sudionici akademije koji imaju ideju (pojedinačno ili timski), imaju je priliku razraditi kroz radionice te mentorstvo profesionalaca te dobivaju podršku za njenu realizaciju. U svakom gradu proglašavaju se najbolje ideje, koje ulaze u Grand Finale na kojem se odabiru pobjednici koji dobivaju vrijedne nagrade (mentorstvo, početni kapital i opremu).

Najbolje ocijenjena poduzetnička ideja u Labinu došla je od studenta Nikole Semjaniva koji je razvio model zaštitnih kaciga za motocikliste brenda D.A.S.H. (Driver Assistant Smart Helmet). Kaciga mjeri brzinu, upozorava ako vozimo iznad ograničenja, mjeri brzinu vozila iz suprotnog smjera, mjeri ako prelazimo u suprotnu traku, mjeri udaljenost iza i ispred vozača, prati stanje kolnika. Nikola je ušao u finalni krug natjecanja gdje može osvojiti  nagradni fond od 20.000 kn koji će se održati sljedeći tjedan u Rovinju. Želimo mu sreću i još uspješnih ideja kao i svim ostalim sudionicima.

Više o samom eventu održanom u Labinu možete pogledati na poveznici ovdje https://www.inspireme.hr/inspire/labin-ima-inovativne-ideje-koje-osvajaju-svijet-pobjednik-zastitna-kaciga-za-motocikliste/