Pretraživanje

Labin i Rabac pri samom vrhu odabranih destinacija za pilot projekt HTZ-a

Srijeda, 13. Kolovoza 2014. - 11:17

U turisticki projekt ukljucile se 22 destinacije. U stotinjak manjih i vecih, popularnih i manje razvikanih gradova i mjesta, turisticki se reflektori prvi put ove godine nece gasiti vec s prvim rujanskih kišama. PPS projektu produljenja sezone Ministarstva turizma odazvalo se gotovo trostruko više od ocekivanih desetak odredišta pa je ponuda ambicioznih domacina zaokružena u 22 destinacije i  to 14 na obali te cak osam na kontinentu. Svi su se domacini obvezali da ce turisticka infrastruktura biti u pogonu i duboko u listopadu.

Ministarstvo turizma ce s 4,8 milijuna kuna osigurati snažnu promociju u inozemstvu, financirati studijska putovanja stranih novinara i ostale marketinške aktivnosti. Cilja se ponajprije na strane goste, ali se u agencijama nadaju da ce to razbuditi i domace tržište. Projekt produljenja turisticke sezone, odnosno ponudu atraktivnih jesenskih programa, možemo samo pozdraviti.

Posezonska ce putovanja biti narocito zanimljiva za parove i umirovljenike. Cijene su vec u rujnu niže 30 do cak 60 posto nego sada u špici, a u listopadu ce i dodatno pasti kaže Nikolina Frklic, voditeljica korporativnih komunikacija u Atlasu.

Za ilustraciju, polupansion u jednom hotelu s cetiri zvjezdice u Vodicama, koje su se ukljucile u projekt produžena sezona, sada stoji šestotinjak kuna, a u listopadu ce cijena biti upola niža. Dakako i izvanpansion ce biti znatno jeftiniji nego sada, što nije zanemarivo. Inace, ovogodišnji PPS je uvertira. Dogodine ce se odnositi i na predsezonu.

1. JUŽNA ISTRA

PPS destinacije Južna Istra obuhvaca Pulu, Medulin, Fažanu, Ližnjan i Vodnjan, a glavni posezonski aduti su im kultura, aktivni odmor i biciklizam.

2. ROVINJ

Rovinjski domacini unapreduju svoju ponudu aktivnog odmora, posebice biciklizma, ali posezonskim gostima ponudit ce i sadržajeza wellness i zdravlje.

3. SJEVEROZAPADNA ISTRA

Gradovi Buje, Novigrad, Brtonigla i Umag svoj pokušaj produljenja sezone grade prvenstveno na aktivnom odmoru i biciklizmu te, dakako, domacoj gastronomiji.

4. LABIN - RABAC

Ova su dva grada cetvrta istarska PPS destinacija, a osim na aktivni odmor, u posezoni se snažno oslanjaju i na svoja vina te domacu gastronomiju kao glavne mamce za kasne goste.

5. CRES - LOŠINJ

Ova dva prekrasna kvarnerska otoka promoviraju se mogucnostima za aktivni odmor i unapredenje zdravlja te wellnessom.

6. OPATIJA - RIJEKA

Kultura i poznati opatijski wellness centri glavna su posezonska uzdanica Opatije i Rijeke, koja vec neko vrijeme nije samo tranzitno odredište.

7. KRK – CRIKVENICA - VINODOL

U ovoj PPS destinaciji ujedinili su se Crikvenica, Krk, Baška, Punat, Malinska - Dubašnica, Omišalj, Dobrinj, Vrbnik, Rivijera Crikvenica, Novi Vinodolski i Vinodolska opcina. Domacini obecavaju puno aktivnosti i doživljaj naslova «Gdje odmor znaci više».

8. ZELENO SRCE HRVATSKE

U produljenje sezone upustili su se Karlovac, Ozalj i Ribnik. Kljucni su im proizvodi vino i gastronomija te biciklizam.

9. PLITVICKA JEZERA

Osim jedinstvene prirode u svako godišnje doba domacini obecavaju i odlicnu hranu i vino te puno aktivnog odmora.

10. SRCE JADRANA

Na biogradskoj rivijeri Biograd, Sv. Filip i Jakov, Tkon, Pašman i Pakoštane posezonskim gostima obecavaju odmor obogacen  kulturnim i  ostalim aktivnosti.

11. ZADAR

Ojacan Starigradom, Ninom i Zatonom, Zadar ce posezonskim gostima uz kulturne doživljaje pružiti i aktivni odmor.

12. ŠIBENIK - VODICE

Biciklizam i wellness glavna su obilježja posezonskog odmora na šibenskoj rivijeri. 

13. BIOKOVO

Tko je jednom bio na Biokovu zna kakav je to doživljaj, a ovu posezonsku pricu ponudom pojacavaju Makarska, Vrgorac, Brela, Tucepi, Podgora, Gradac, Igrane, Živogošce, Drvenik, Zadvarje, Šestanovac, Zagvozd i Baška Voda.

14. DALMATINSKA ZAGORA

Splitsko zalede, Sinj, Vrlika, Trilj i Dugopolje gostima ce ponuditi domacu hranu i vina i puno aktivnosti na otvorenom.

15. SPLITSKA RIVIJERA

Split, kao nova turisticka zvijezda Hrvatske, plus Šolta i Omiš, oslanjaju se na svoju ponudu kulture i aktivnog odmora.

16. RIVIJERA DUBROVNIK

Na dubrovackoj slavi sezonu ce pokušati produljiti i Konavle, Cavtat, Župa dubrovacka te Mljet.

17. KORCULA - PELJEŠAC

Korcula, Lumbarda, Smokvica, Blato, V. Luka, Trpanj, Janjina, Ston i Orebic za posezonske goste pripremaju posebne gastro i etno doživljaje.

18. SRIJEM I SLAVONIJA

Slavonski gulaši, šarani i ilocka vina trebala bi zaokružiti posezonski doživljaj kulture u Vinkovcima, Vukovaru i Iloku.

19. WINE TOUR SLAVONIJE I BARANJE

Posezonska vinska karta vodi kroz Osijek, Našice, Donji Miholjac, Belišce, Valpovo, podrucje Baranje, Beli Manastir, Kneževe Vinograde, Popovac, Petlovac, Jagodnjak, Ceminac, Dardu, Bilje, Erdut, Bizovac, Draž i ?akovo.

20. SJEVER HRVATSKE

Sv. Martin na Muri, Varaždin, Štrigova i Varaždinske Toplice obecavaju wellness doživljaj s daškom lokalne kulture.

21. ZELENA RIVIJERA

Marija Bistrica, Gornja Stubica, Donja Stubica, Jezercica, Tuhelj, Tuheljske Toplice i Veliko Trgovišce obecavaju puno vodenih užitaka.

22. DARUVAR – BJELOVAR - GAREŠNICA

Tri grada znamenitosti ce obogatiti gastronomijom i mogucnostima za zdrav odmor.