Pretraživanje

Labin i Bolognano (IT) potpisali Pismo namjere o suradnji

Četvrtak, 03. Studenog 2016. - 0:00

U ponedjeljak, 31. listopada gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i načelnica Grada Bolognano iz Italie, Silvina Sarra  u gradu Bolognano (regija Abruzzo) potpisali su pismo namjere o međusobnoj suradnji dvaju gradova.

Suradnja se temelji na nedavno zatvorenoj izložbi 1. Bijenale industrijske umjetnosti u Labinu koja je trajala sedam mjeseci i čiji je selektor međunarodnog postava bila barunica Lucrezia De Domizio Durini koja živi upravo u tom gradu i uz čiju je pomoć i inicijativu Grad Labin postao vlasnik vrijedne donacije od 65  umjetnina koje su bile dio postava 1. IAB –a u Labinu.

U pismu namjere ističe se da će dva grada raditi na unapređenju međusobnih veza kulturnih institucija u cilju jačanja kulturne i turističke suradnje, podržavati inicijative za razvoj prijateljskih odnosa organiziranjem raznih izložbi i razmjena umjetnika a sve na na temelju veza koje postoje između Hrvatske i Italije, podržavati razmjene građana razvijajući na taj način, kroz veće uzajamno razumijevanje i efikasnu suradnju, istinski duh pripadnosti Europi usmjeren ka zajedničkoj budućnosti.