Pretraživanje

Labin domaćin sastanka projektnih partnera u sklopu projekta ENSIE

Srijeda, 26. Rujna 2018. - 0:00

Jutros je u Gradskoj knjižnici Labin održana konferencija partnera u projektu ENSIE. Radi se o projektu financiranom iz programa Europa za građane te je jedan od partnera i Grad Labin.

Današnja konferencija dio je 5. sastanka projektnih partnera, a ovaj put organizirana je od strane Grada Labina kao domaćina. Ova međunarodna konferencija usmjerena na primjere najbolje prakse i razmjenu znanja „know how“ u području implementacije socijalnih poduzeća u ruralnim regijama.

Svaki od ukupno 11 partnera koji dolaze iz čak deset europskih zemalja: Slovačka, Češka, Mađarska, Srbija, Italija, Latvija, Hrvatska, Rumunjska i Slovenija prezentirat će svoje stvarno stanje na području lokalne socijalne integracije, socijalnih poduzeća, smanjenja nezaposlenosti i siromaštva, s naglaskom na uzajamnoj pomoći i pronalaženju rješenja.

Konferenciju je otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Labina, Federika Mohorović Čekada koja je naglasila važnost suradnje na ovom području, za dobrobit čitave lokalne zajednice.

„Vjerujem da će ovakvi projekti pomoći svim partnerima da učimo jedni od drugih. Posebno nas veseli što se Grad Labin spominje kao primjer dobre prakse u projektima poput onih udruge Inpromo te zadruge Humana Nova Istra. Ponovno uključivanje u tržište rada te uklanjanje društvenih nejednakosti nešto je što će Grad Labin uvijek podupirati.“- zaključila je Mohorović Čekada i zaželjela svim sudionicima ugodan boravak i kvalitetan rad u našem gradu.

Da podsjetimo, Gradu Labinu u sklopu projekta ENSIE koji traje od 1. srpnja 2017. do 31.12. 2018. godine, sveukupno je odobreno 17.000,00 eura bespovratnih sredstava.

DSC_0027[1].jpg (667 KB)

DSC_0031[1].jpg (673 KB)