Pretraživanje

Kreće sanacija krova dvorane OŠ Matije Vlačića

Srijeda, 15. Srpnja 2020. - 0:00

I ovog se ljeta, unatoč brojnim financijskim izazovima uzrokovanima posljedicama globalne pandemije virusa COVID-19, u labinskim osnovnim školama izvode radovi na redovnom održavanju, ali i neki prijeko potrebni kapitalni zahvati.

Najveći i najvažniji svakako je sanacija i obnova krova sportske dvorane Osnovne škole Matije Vlačića. Kako bi se spriječilo daljnja oštećenja te osiguralo nesmetano održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, pristupit će se sanaciji i obnovi krova dvorane, kroz čiju je mjestimično dotrajalu konstrukciju, prilikom većih oborina, voda ulazila u prostor. Osim sanacije konstrukcije i krovnog pokrova, krov dvorane će dobiti i novu 10-centimetarsku termo izolaciju, čime će se dodatno poboljšati uvjeti održavanja nastave, poglavito u zimskim mjesecima.

Sredstva u visini od 366.000,00 kuna su u potpunosti osigurana kroz financiranje decentraliziranih funkcija osnovnog školstva za 2020. godinu – kapitalna ulaganja.

„Nakon dogradnje vrtića te obnove škole i vrtića na Katurama, nastavljamo s ulaganjima u obrazovnu infrastrukturu. Ovim ulaganjem rješavamo se problema s oborinskim vodama, odnosno njihovim prodiranjem u dvoranu prilikom jakih kiša zbog čega se u nekoliko navrata moralo i sanirati parket. Svi radovi bit će gotovi prije početka nove školske godine, a nadajmo se kako će ista započeti u „normalnim“ uvjetima, što je u ovom trenutku najvažnije.“  - zaključio je gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić.