Pretraživanje

Kontrola parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom prošla bez većih kažnjavanja

Srijeda, 18. Rujna 2019. - 0:00

Udruga osoba s invaliditetom Labin provela je jučer u suradnji s prometnim redarima Grada Labina i Policijskom postajom Labin kontrolu parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom, kontrolu znakova pristupačnosti te akciju „Nogostup je za pješake“. Kontrola je provedena na 15 lokacija na području Grada Labina: parkiralištima kod Osnovne škole Matije Vlacica, Centra „Liče Faraguna“, pošte u centru, boćališta, Rock Caffea, na Trgu labinskih rudara, kraj Srednje škole Mate Blažine, oko HZMO-a, kod Policijske postaje Labin, Doma zdravlja, marketa Kature, Opskrbnog centra, Plodina, INA-e, Croduxa.

Prilikom kontrole na jednom vozilu zatečena je nevažeća oznaka pristupačnosti osobe s invaliditetom te je vozač upozoren i odmah reagirao izradom novog, kao i ostali vozači kojima je istekao znak pristupačnosti za osobe s invaliditetom te su dužni u što kraćem roku produžiti isti. Par vozača parkiranih na nogostupu dobilo je upozorenje, a sljedećim prekršajem slijedi im kažnjavanje.

"Kontrolom lokacija bili smo zadovoljni jer su vozila bila ispravno parkirana, uglavnom označena ispravnim znakom pristupačnosti ili na mjestima namijenjenim za parkiranje osoba s invaliditetom. Labinjani su u pravilu zaista osviješteni i poštuju parkirna mjesta za osobe s invaliditetom. Onima koji isto ne poštuju poručujemo: Uzeli ste moje parkirno mjesto, želite li preuzeti moj invaliditet?", kaže Daniel Zahtila predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Labin. 

Akcija je provedena u organizaciji Grada Labina, Labin Zdravog grada, Udruge osoba s invaliditetom i Policijske postaje Labin.

Zahvaljujemo građanima na suradnji i poštivanju mjesta za osobe s invaliditetom.