Pretraživanje

Koncertom labinske kantautorice Dine Rizvic otvoren Labin Jazz festival

Petak, 03. Srpnja 2015. - 11:25

Da Labin Jazz festival nije mogao bolje, primjerenije poceti, svjedocilo je sinoc gotovo 300 posjetitelja koji su se okupili na nevelikom prostoru ispred ljetne pozornice kod Špine u labinskom starom gradu. Sugradani su u tolikom broju došli pozdraviti i poslušati svoju miljenicu, svakako jedno od najtalentiranijih glazbenih imena koje je ovaj grad dao – Dinu Rizvic. Mlada kantautorica vec je nekoliko godina u vrhu jazz scene Hrvatske, ali i šire regije, no unatoc sve vecoj popularnosti i brojnim obvezama, Labinu i Jazz festivalu se uvijek – gotovo svake godine – rado vraca.

Sinoc je pred “punom Špinom” nastupila u pratnji svojih “jazz prijatelja”, inace vanserijskih glazbenika koji cine Dinin sjajan prateci kvartet – Zvjezdan Ružic, Ivan Pešut, Henry Radanovic i Branimir Gazdik svaki su za sebe virtuozi vrijedni samostalnog koncerta i poznata imena hrvatske jazz scene.

Krenuvši s niskom evergreen, blues i jazz standarda, od kojih su neki napisani gotovo pred cijelo stoljece, Dina je sve opuštenije i sigurnije vladala pozornicom, unosivši se u ono što najviše voli i najbolje radi – glazbu i muziciranje. Fantasticna sinergija sa opetovano sjajnim pratecim glazbenicima nastavila se i u presjeku njezinih autorskih pjesama, od kojih je – ocekivano – “Krenimo sa osmjehom” izazvala najšire osmjehe zadovoljne publike. Jedan od vrhunaca koncerta svakako je bilo gostovanje popularnog mladog pjevaca Damira Kedže, koji se odlicno snašao i u ovom jazz-om obojanom repertoaru, a predivnu glazbenu vecer Dina je zakljucila emocijama nabijenom baladom “Za tebe”, izmamivši nakon toga višeminutni aplauz koju su i ona, a i svaki clan njezinog prateceg benda, u potpunosti zaslužili.

Labin Jazz festival nastavlja se veceras u 21:30 na Špini uz “Time for Gipsy Swing” Zorana Predina i Damira Kukuruzovica, a u 23 sata na Titovom trgu blues ce svirati vrhunski gitarist iz Rovinja, Sanjin Banic Bane. Posljedneg dana, u subotu 4. srpnja, u 21:30 kod Špine jazzira bend Damjan’s sa svojim projektom GIIPUJA, a festival ce nastupom u 23 sata na Titovom trgu zatvoriti labinski Gradski orkestar.