Pretraživanje

Koncert mladih glazbenika u Manzanu

Ponedjeljak, 20. Lipnja 2011. - 8:39

Pjevacki zbor i harmonikaši OGŠ Matka Brajše Rašana pri Puckom otvorenom ucilištu Labina te djecji zbor Minicantanti  Zajednice talijana iz Labina uoci velikog jubileja, 30. obljetnice bratimljenja Labina i Manzana gostovali su 11. lipnja 2011. godine  u  Manzanu. Povod susreta bila je proslava „ Festa del Coniglio“ kojom su prigodom naši najmladi izveli dvosatni program u kojem su prevladavali talijanski evergreeni, melodije s talijanskih djecjih festivala te tradicionalne talijanske i istarske pjesme. 

 

Domacini su goste iz Labina docekali na samom ulazu u grad ispod velike stolice i sve prisutne pocastili nezaobilaznom ljetnom poslasticom, sladoledom, što je kod djece izazvalo veliko oduševljenje. Nakon osvježenja i razmjene pozdravnih rijeci, gosti i domacini otišli su u park San Nicolo gdje se održavala pucka proslava. Mještani Manzana uživali su u programu koji su Labinjani pripremili, a posebno iznenadenje i oduševljenje izazvao je Vilijam Vojic, ucenik OGŠ M. B. Rašana koji je ovom prilikom na autohtonim istarskim glazbalima, mihu i sopeli, odsvirao nekoliko tradicionalnih istarskih pjesama. Ucenicima su se prikljucili i njihovi ucitelji Karmen Brajuha i Nikola Lovrinic te Sabrina Stemberga Vidak, voditeljica Djecjeg zbora Minicantanti.

Iznenadenje veceri bila je izvedba „Ciastel da Udin“ njihove tradicionalne pjesme koja je izazvala vrhunac oduševljenja kod publike.

Povezane vijesti:

Grad Labin potpisnik Sporazuma o ukljucivanju u Projekt ostvarenja ceste maslinovih ulja