Pretraživanje

Komemoracijom obilježena 27. obljetnica osnutka 119. brigade Hrvatske vojska

Srijeda, 05. Rujna 2018. - 0:00

Komemoracijom kod Centralnog križa na Gradskom groblju Labin, kojoj su uz zamjenicu gradonačelnika Grada Labina Federiku Mohorović Čekada bili nazočni umirovljeni pukovnici Mauro Ukušić, prvi zapovjednik 3. Bojne 119. Brigade,  Darko Martinović, također zapovjednik labinske bojne te brigadir Branko Bošnjak, prvi zapovjednik 119. Brigade HV kao i  zamjenici načelnice i načelnika labinskih općina, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, MUP-a, Udruge antifašista, Udruge Josip Broz Tito, Crvenog križa Labin, Javne vatrogasne postrojbe Labin i Stožera zaštite i spašavanja danas je Labinština obilježila 27. obljetnicu osnutka 119. brigade Hrvatske vojske.

Skromno i dostojanstveno obilježavamo obljetnicu osnutka 119. brigade. S ponosom možemo reći da je naše borce krasila doza odgovornosti i hrabrosti. Ostaje nam trajna briga da  tome podučimo djecu, da ne zaborave temeljne vrijednosti za koje se zalagala 119.brigada`, poručila je zamjenica labinskog gradonačelnika, Federika Mohorović Čekada te dodala da je tijekom cijelog razdoblja Domovinskog rata, 119. brigadu karakterizirao vrlo visok stupanj odgovornosti svih zapovjednih razina pripadnika brigade, te je  jedna od brigada koja je kroz rat prošla bez i jedne mrlje.

Mauro Ukušić, zapovjednik 3. bataljuna 119 brigada u svom obraćanju prisjetio se sedam poginulih suboraca, ali i svih ostalih poginulih i stradalih u Domovinskom ratu.  Ova 27.obljetnica zvuči  pomalo nestvarno. To je skoro jedan ljudski život. Mogu reći da je 119.brigada ispunila sve zadaće i učinila sve što je bilo moguće i za to smo pohvaljeni od ostalih zapovjednika  i suboraca`, poručio je Ukušić.

Prigodnim riječima i blagoslovom, skupu se obratio labinski župnik Mirko Vukšić, a dvije pjesme je odsvirao je na klarinetu maestro  Franko Ružić

Fotografija: Labinština info