Pretraživanje

Jedrilicari JK Kvarner uspješni na prvenstvu Istarske županije

Ponedjeljak, 11. Kolovoza 2014. - 6:15

Od subote 9. do nedjelje 10. kolovoza, natjecatelji jedrilicarskog kluba Kvarner ucestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Istarske županije za klasu Optimist, Laser 4.7 i Laser Radial u suorganizaciji jedrilicarskog saveza Istarske županije i JK Maestral iz Rovinja. Na regatu su se osim svih istarskih klubova odazvali i klubovi iz Italije, Slovenije i Španjolske. Otvoreno prvenstvo Istarske županije se vec tradicionalno održava u Uvali Colone u Balama. 

Jedrilicarski klub Kvarner predstavljali su u klasi Optimist: David Medancic, Emanuel Skocibušic, Viktor Kulic Golja, Matej Skocibušic, Paola Miletic, Goran Šime Stipanov, Anteo Šumberac, Eugen Kulic Golja, Manola Miletic, Salvatore Ciurca i Dino Kalac, a u klasi Laser 4.7 - Antonio Milevoj.

Ukupno kroz dva dana odjedrena su pet plova za klase Laser 4.7 i Laser Radial te cetiri plova za klasu Optimist. U klasi Laser 4.7, Antonio Milevoj je u jakoj konkurenciji osvojio prvo mjesto odlicnim jedrenjem kroz svih pet plova te nakon odbacenog najlošijeg plova, osvojio prvo mjesto sa ukupnih 5 bodova ispred Svena Stevanovica na drugom mjestu sa 9 bodova i Matejom Rapicem sa 13 bodova.

U klasi Optimist, David Medancic zauzeo je u ukupnom poretku regate 11. mjesto dok je u konkurenciji jedrilicara Istarske županije osvojio 3. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj u trecem plovu na 5. mjestu. Emanuel Skocibušic zauzeo je 26. mjesto u ukupnom poretku i 2. mjesto u konkurenciji do 12 godina. Viktor Kulic Golja zauzeo je 31. mjesto u ukupnom poretku, Matej Skocibušic 32. mjesto i 3. mjesto u konkurencji do 12 godina. Paola Miletic zuzela je 37., Goran Šime Stipanov 41., Anteo Šumberac 42., Eugen Kulic Golja 58., Manola Miletic 64., Salvatore Ciurca 67., i Dino Kalac 68. mjesto u ukupnom poretku Otvorenog prvenstva Istarske županije.