Pretraživanje

Jedriličari JK Kvarner na regati u Splitu

Utorak, 07. Svibnja 2019. - 0:00

Od petka do nedjelje tri člana jedriličarskog kluba Kvarner iz Rapca, Manola Miletić, Dorian Čekada i Andrea Batelić sudjelovali su u pratnji trenera Nenada Borića na trećoj po redu izbornoj regati za klasu Optimist, Split 1700.

U petak se jedrilo po umjerenom do jakom jugu od 18 do 20 čvorova, dok se u subotu jedrilo po jakom jugu od 22 do 28 čvorova. U nedjelju je startao jedan plov po laganom jugu, koji je prekinut radi nedostatka vjetra. Regata je uspješno završena sa šest jedrenja što je bilo dovoljno za valjane rezultate.

Naši jedriličari pokazali su izuzetnu spretnost jedrenja po snažnom vjetru i uz teške uvjete radi jakih morskih struja i promjenjivosti smjera vjetra. Na regati je sudjelovalo najbolji 72 jedriličara iz čitave Hrvatske te su u ukupnom poretku naši jedriličari su ponovno ostvarili iznimne rezultate.

Manola Miletić osvojila je 28. mjesto, Dorian Čekada osvojio je 36. mjesto, a Andrea Batelić 52. mjesto.

U nadolazećem vikendu naši jedriličari sudjelovat će na posljednjoj izbornoj regati za klasu Optimist koja će se održati u Zadru, nakon koje će se oformiti sastav hrvatske reprezentacije za Europsko i Svjetsko prvenstvo od deset najboljih jedriličara.