Pretraživanje

Izvještaj sa 12. redovne sjednice Gradskog vijeća

Utorak, 22. Svibnja 2018. - 0:00Danas je održana 12. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Labina. Već tradicionalno, na samom početku sjednice održan je Aktualni sat na kojem su vijećnici postavljali pitanja Gradonačelniku, njegovim zamjenicima te pročelnicima upravnih odjela gradske uprave.

Nakon Aktualnog sata i izglasavanja Zapisnika sa prošle sjednice vijeća, Josip Jozić iz Wyg savjetovanja kratkom prezentacijom upoznao je vijećnike sa varijantnim rješenjem predviđenim za rješavanje pitanja odvodnje Labinštine. Da podsjetimo, pročistač u Novoj gorici posjetila je većina vijećnika te su upoznati sa načinom rada i pročišćavanja visoke treće razine. Upravo se takav tip pročistača planira na području bivše elektrane Vlaška te je zaključak kojim se ovo varijantno rješenje prihvaća i izglasan.

Donesen je i godišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Labina za 2017. godinu te odluka o raspodjeli rezultata poslovanja za 2017. godinu.

Na današnjoj sjednici vijećnici su raspravljali i o prvim izmjenama i dopunama Proračuna za 2018. godinu. Planirane izmjene izglasane su po programima  pripreme i gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i ostalih objekata za 2018. godinu, održavanja komunalne infrastrukture za 2018. godinu te javnih potreba u kulturi Grada Labina za 2018. godinu.

Od ostalih točaka dnevnog reda, izglasana je odluka o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Labina i Presike (III. Izmjene i dopune), rješenje o izmjeni Rješenja o izboru Komisije za izbor i imenovanja te zaključak o prijedlogu za imenovanje mrtvozornika.