Pretraživanje

Izađimo na izbore za Europski parlament

Petak, 24. Svibnja 2019. - 0:00

Drage sugrađanke i sugrađani,

 

Ove nas nedjelje, 26. svibnja očekuju Izbori za Europski parlament. Izbori su to za mjesta zastupnika u parlament koji odlučuje o budućnosti svakog stanovnika Europe, o njih više od 500 milijuna.

Ukupno 751 zastupnik u Europskom parlamentu koji predstavlja građane svoje zemlje, lobira i bori se za interese istih te sudjeluje u donošenju zakona koji se tiče svakog od nas.

Podsjetimo, jednaka kvaliteta proizvoda u svim državama članicama, mjera za borbu protiv klimatskih promjena - zabrane jednokratne plastike kao što su plastične slamke i štapića za uši od 2021., ljetno i zimsko računanje vremena, diskriminacije u prekograničnim transakcijama unutar EU-a pa sve do ukidanja naknade za roaming u cijeloj Europskoj uniji, neke su od odluka o kojima se raspravljalo i za koje su zakoni doneseni upravo u Europskom parlamentu. Brojne mogućnosti pružaju nam i europski fondovi poput energetskih obnova po čemu je i Labin nadaleko poznat te su prilika kakvu imamo samo ako smo kvalitetno zastupljeni na toj razini.

Stoga, izlaskom na ove izbore sudjelujemo u kreiranju politike cijele Europe, a koja se direktno odnosi na svakog od nas te vas pozivam da svi zajedno ispunimo svoju građansku dužnost ove nedjelje, 26. svibnja kako bi se naš glas čuo u Europi!

 
Vaš gradonačelnik

Valter Glavičić