Pretraživanje

Istarska Regionalna Energetska Agencija (IRENA) nastavlja aktivnosti u suradnji sa SŠ Mate Blažine

Utorak, 07. Listopada 2014. - 6:15

IRENA-Istarska Regionalna Energetska Agencija d.o.o. je nakon ljetnih školskih praznika nastavila aktivnosti koje u suradnji sa SŠ Mate Blažine iz Labina izvodi u sklopu radionice EU projekta LEGEND IPA prekogranicne suradnje.

Nakon instalacije zemljanih izmjenjivaca topline, takozvane košare, u 15 razlicitih tipova tla/gradevinskih struktura na prostoru parka ispred labinske srednje škole te njihovog testiranja, zapoceto je spajanje vanjskog izmjenjivackog polja i konstrukcija razdjelnika u prostorijama škole. Najvažnije za ovu radionicu je da sve instalacije samostalno izvode ucenici Srednje škole Mate Blažine, smjerovi “Instalater grijanja i klimatizacije“, “ Tehnicar za mehatroniku“ i “Elektrotehnicar“ uz pomoc mentora prof.Željka Brencica i prof.Elvisa Miletica te profesionalnih instalatera iz tvrtke REDEN d.o.o. Ucenici ce samostalno instalirati i geotermalnu dizalicu topline i vezani distribucijski razvod koji ce se koristiti za grijanje/hladenje dvije školske ucionice.

U parku srednje škole postavljene su ploce na kojima je moguce vidjeti osnovne rezultate testiranja koje je provodeno u svibnju.