Pretraživanje

INkluzivne škole 5+

INkluzivneskole5plus-LOGO svi.jpg (290 KB)

                                                                                              www.strukturnifondovi.hr

Nositelj projekta: Grad Pazin

Projektni partneri: Grad Labin, Grad Poreč, Grad Rovinj, Grad Umag

Projektni prijedlog je odobren za financiranje u sklopu Poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod nazivom „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III“ u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ovim će se projektom, koji će trajati četiri godine, u prvoj godini provođenja zaposliti 40 pomoćnika u nastavi u 10 škola čiji su osnivači gradovi Labin, Pazin, Poreč, Rovinj i Umag, koji će raditi s 41 učenikom s teškoćama u razvoju. U Centru "Liče Faraguna" Labin s četiri učenika radit će tri asistenata. U OŠ "Ivo Lola Ribar", kao i u Osnovnoj školi Matije Vlačića, raditi će dva asistenta, svaki sa svojim učenikom.

Ukupna sredstva za provođenje projekta kroz četiri godine iznose 9,4 milijuna kuna, od toga osam milijuna kuna su bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda, a 1,4 milijuna kuna su sredstva osnivača, odnosno partnera u projektu.


;