Pretraživanje

Gradska knjižnica Labin dio platforme iBiblos - prve e-knjižnica u Istri

Četvrtak, 22. Studenog 2018. - 0:00

U suradnji gradskih knjižnica Istarske županije i nakladničke kuće Beletrina iz Ljubljane pokrenut je 2018. godine iBiblos, digitalna platforma za posudbu e-knjiga na hrvatskom jeziku, prva takva platforma u Hrvatskoj, koja omogućava čitanje novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike na elektroničkim uređajima. 

Svi članovi gradskih knjižnica u Istarskoj županiji i svi oni koji žele to postati mogu koristiti digitalnu platformu iBiblos.

Na mrežnim stranicama iBiblosa nalazi se baza elektroničkih knjiga novih i popularnih naslova raznih žanrova beletristike i publicistike hrvatskih nakladnika koje možete pretraživati, pregledavati i posuditi sukladno pravilima posudbe u knjižnicama. Na portalu je dostupan vodič koji vas vodi kroz postupak aktivacije korisničkog računa i posudbe e-knjiga. 

Posudba e-knjiga moguća je putem uređaja koji podupiru Adobe ID aktivaciju kao što su Apple iOS mobilni uređaji, Android uređaji, osobna računala, e-čitači. Prije toga potrebno je učlaniti se u jednu od gradskih knjižnica na području Istarske županije koja je uključena u sustav iBiblos.

Korisnički račun vrlo je jednostavno aktivirati. Na adresi www.ibiblos.com ispunite obrazac i pošaljite zahtjev za aktivaciju iBiblos korisničkog računa.

E-knjigu jednostavno i brzo možete posuditi – čak i usred noći. Posudba e-knjiga je besplatna za sve članove gradskih knjižnica u Istarskoj županiji. Na odmoru vam uvijek pri ruci može biti vaše omiljeno štivo.E-knjigu na hrvatskom jeziku možete posuditi u bilo kojoj zemlji da se nalazite. I nema zakasnine!

Više informacija o posudbi e-knjiga možete dobiti u Gradskoj knjižnici Labin ili na portalu www.ibiblos.com