Pretraživanje

Gradonacelnik uprilicio prijem za djecu povodom Djecjeg tjedna

Ponedjeljak, 06. Listopada 2014. - 10:59

Povodom Djecjeg tjedna koji se tradicionalno svake godine obilježava prvi puni tjedan mjeseca listopada danas je gradonacelnik Tulio Demetlika sa procelnikom Brunom Hrvatinom uprilicio prijem za djecu Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ i Djecjeg vrtica „Gloria“, ucenike Osnovne škole Matije Vlacica i „Ivo Lola Ribar“, Osnovne umjetnicke škole Matka Brajše Rašana te Centra „Lice Faraguna“. Ove se godine Djecji tjedan obilježava od 6. do 12. listopada pod motom „Ljubav djeci prije svega“.

Na pocetku prijema gradonacelnik je svu djecu je srdacno pozdravio te naglasio kako se Djecji tjedan u Labinu vec tradicionalno obilježava posebno osmišljenim sadržajima sa ciljem promicanja djecjih prava na razlicitim razinama. Osim Statusa Grad Labin – prijatelj djece, najvišeg javnog društvenog priznanja, koji je Labin dobio prije dvije godine, svoja prava u zajednici djeca ostvaruju na razlicite nacine. Labin Zdravi grad projekt je grada u koji je godišnje ukljuceno više od 500 djece, a sa 40-ak voditelja realizira se više od 30 samostalnih programa u suradnji sa labinskim udrugama. Gradonacelnik je podsjetio da upravo zapocinje Olimpijada Osnovnih škola Labinštine na kojoj sudjeluje šest škola s podrucja Labinštine a koja okuplja više od 400 sportaš(ic)a u sedam (7) sportova. Važan dio osnovnoškolskog obrazovanja cini i sedam produženih boravaka u osnovnim školama koje sufinancira Grad Labin. Takoder, nedavno osamostaljena Osnovne umjetnicka škola Matka Brajše Rašana u ovoj školskoj godini ima upisano oko 260 ucenika.

Djeca iz Djecjeg vrtica „Pjerina Verbanac“ i Djecjeg vrtica „Gloria“ urucila su gradonacelniku likovne radove na kojima su izrazili svoje želje, a izveli su i par recitacija i pjesama. Ravnatelji i strucni suradnici djecjeg vrtica, osnovnih škola i Centra Lice Faraguna izrazili su zahvalnost za suradnju i podršku grada uz vjeru da ce tako biti u ubuduce.   

Djecji tjedan ce se u vrticu i osnovnim školama obilježiti nizom prigodnih programa namijenjenih djeci, a u cetvrtak, 9. listopada 2014. godine u kinu Labin prikazat ce se projekcija crtica „MUMINI I POTJERA ZA KOMETOM“ u 9,30 za djecu Djecjih vrtica i ucenike Centra Lice Faraguna te u 11,00 sati za ucenike I. do IV. razreda Osnovne škole Matije Vlacica i „Ivo Lola Ribar“.