Pretraživanje

Gradonacelnik Labina i nacelnici opcina Kršan, Raša, Pican i Sveta Nedelja složni oko raspisivanja Savjetodavnog referenduma o TE Plomin C na ugljen

Petak, 30. Siječnja 2015. - 13:17

Gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika zajedno sa nacelnicima opcine Raša, Glorijom Paliska Bolterstein, opcine Kršan Valdijem Runko, opcine Pican Ivanom Frankovicem i opcine Sveta Nedelja Gianvladom Klaricem održao je danas koordinaciju oko realizacije zajednickih projekata za podrucje Labinštine.

Jedna od tema koordinacije bilo je raspisivanje Savjetodavnog referenduma o TE Plomin C na ugljen. Gradonacelnik i nacelnici zauzeli su zajednicki stav da se gradanima Labinštine mora omoguciti demokratsko izjašnjavanje stava o TE Plomin C i podržali raspisivanje Savjetodavnog referenduma. Prije raspisivanja referenduma planira se održavanje sjednica gradskog i opcinskih vijeca o navedenoj temi i donošenje potrebnih odluka. Podsjetimo se da je Skupština Istarske županije na tematskoj sjednici u listopadu 2012. donijela zakljucak kojim poziva Vladu RH da u Istri raspiše referendum o ovome projektu medutim on nije prihvacen. Buduci da je ovaj investicijski projekt od velikog interesa i smatra se prioritetom za državu u javnom sektoru iz podrucja energetike, vrlo je važno da se na takvim važnim projektima omoguci demokratsko izjašnjavanje stava gradana Labinštine.