Pretraživanje

Gradonačelnik Labina i načelnici Labinštine usuglašeni: zadržati sva tri vodno uslužna područja Istre

Petak, 01. Listopada 2021. - 0:00

Jučer se u prostorijama Grada Labina održala koordinacija gradonačelnika Grada Labina Valtera Glavičića s načelnicima općina Labinštine, pri čemu je najvažnija tema bila zajednički stav Labinštine o objedinjavanju vodno uslužnih područja u Istri.

Gradonačelnik i načelnice te načelnici Labinštine stava su da se treba zadržati sva tri vodno uslužna područja: Istarski vodovod Buzet, Vodovod Pula i Vodovod Labin.

Posebno je naglašeno da labinski Vodovod zadovoljava sve kriterije počevši od isporučene vode od preko 1,8 milijuna metara kubnih u 2018., a onda i u 2019. godini što udovoljava kriteriju koje je Ministarstvo postavilo na godišnjoj razini od 2 milijuna metara kubnih s mogućnošću odstupanja od deset posto. Osim toga, labinski je Vodovod tehnički i financijski stabilna tvrtka koja zadovoljava i sve kadrovske i logističke kriterije te je kao takav samoodrživ, financijski stabilan i učinkovit sustav.

Obzirom da su u toku završne pripreme za izradu Proračuna za 2022. godinu, na ovoj je redovnoj koordinaciji, kojoj su uz gradonačelnika Labina, prisustvovale načelnice Paliska i Franković te načelnici Carić i Močinić, dogovoreno da se započnu pregovori sa sindikatima Dječjeg vrtića „Pjerina Verbanac“ i Javne vatrogasne postaje Labin na temu osobnih dohodaka.

Također, razgovaralo se i o dodatnoj pomoći Crvenom križu Labin na temu posudionice medicinskih pomagala, stoga je koordinaciji prisustvovala i Morin Hukić iz gradskog društva Crvenog križa Labin.