Pretraživanje

Gradani informirani o važnosti zaštite zubi za zdravlje cijelog organizma

Utorak, 17. Rujna 2013. - 7:05

U povodu Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava 12. rujna s vodecom temom „ Zdravi zubi cijeli život“, Grad Labin kroz projekt Labin Zdravi grad i ove se godine prikljucio obilježavanju poticanjem i organiziranjem obrazovnih aktivnosti za djecu u vrticima i školama te organiziranjem info punkta za gradane na Gradskoj tržnici Labin.

U subotu, 14. rujna voditeljica projekta „Zaštita zubi“ Božena Vutuc Frankovic i studentice stomatološkog fakulteta Leona Stemberger i Valentina Vidmar informirale su gradane i dijelile letke kako bi podsjetile da zdravi zubi, desni i usta igraju kljucnu ulogu u zdravlju cijelog organizma.

Povodom obilježavanja ovogodišnjeg, petog po redu Svjetskog dana oralnog zdravlja, ove se godine dodatna pažnja usmjerila na meduovisnosti oralnog zdravlja i starenja populacije, jer je ovogodišnji Svjetski dan zdravlja, koji se obilježavao 7. travnja, posvecen temi Zdravo starenje. Aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana oralnog zdravlja provodit ce se do kraja mjeseca rujna.