Pretraživanje

Grad Labin od danas nositelj pocasnog naziva "Grad - prijatelj djece"

Utorak, 20. Studenog 2012. - 14:55

Gradonacelniku Grada Labina Tuliu Demetliki u Starogradskoj vijecnici u Zagrebu danas je u povodu Medunarodnog dana djeteta dodijeljena plaketa s pocasnim nazivom "Grad - prijatelj djece".

Ovaj pocasni naziv je najviše javno društveno priznanje svima koji su u Gradu zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim podrucjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu, te za ucinke koji unapreduju i uljepšavaju život djece.

Akciju "Gradovi i opcine - prijatelji djece" vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju uz pokroviteljstvo Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Akcija predstavlja primjer dobre suradnje na lokalnoj i nacionalnoj razini s ciljem ostvarivanja prava djeteta koja garantira UN-ova Konvencija o pravima djeteta.

Grad Labin je 2010. godine zapoceo s aktivnostima za ukljucivanje u ovu akciju koja motivira i stimulira odrasle da potpunije ostvaruju prava i potrebe djece priznata u Konvenciji UN o pravima djeteta. Nakon niza provedenih aktivnosti Koordinacijski odbor akcije Grad Labin - prijatelj djece usvojio je Završni izvještaj za samoocjenjivanje o realizaciji programa Gradovi i opcine - prijatelji djece. Kako bi Gradu Labinu bio dodijeljen ovaj pocasni naziv morao je udovoljiti u više od 80% kriterija iz deset programskih podrucja, te dobiti pozitivno mišljenje Središnjeg koordinacijskog odbora akcije nakon istraživanja djece i gradana i terenskog izvida pocetkom studenog.

Detaljnije o ovom važnom pocasnom nazivu za Grad Labin bit ce rijeci na sutrašnjoj konferenciji za medije Gradonacelnika i clanova Koordacijskog odbora akcije Grad Labin - prijatelj djece.

Povezane vijesti:

Izvid Prosudbene komisije za ocjenjivanje rezultata akcije ''Gradovi i opcine – prijatelji djece''

Plan aktivnosti „Grad Labin – prijatelj djece“ za 2011. godinu

Prva sjednica Koordinacionog odbora akcije „Grad Labin – prijatelj djece“