Pretraživanje

Grad Labin medu deset finalista nagrade Europski tjedan mobilnosti

Četvrtak, 16. Veljače 2012. - 13:41

Grad Labin prošle je godine obilježavao Europski tjedan mobilnosti u razdoblju od 16. do 22. rujna, ukljucujuci se time u program jubilarne 10. godišnjice ETM-a na temu „Alternativna mobilnost“ (Alternative Mobility).

Europski tjedan mobilnosti, manifestacija je koja se održava uz potporu Europske komisije a strucni žiri je i ove godine ocjenjivao pristigle prijave za nagradu „Europski tjedan kretanja 2011.“, te je izdvojio u uži izbor deset najboljih sudionika, medu kojima je i Grad Labin. 

U priopcenu Delegacije EU u Hrvatskoj stoji da inicijativa Europski tjedan mobilnosti nagraduje one gradove cije su kampanje u 2011. godini ocijenjene najdjelotvornijim i najinovativnijima u smislu kvalitete aktivnosti vezanih uz godišnju temu i niz stalnih mjera koje se primjenjuju.

Ocjenjujuci gradove, clanovi žirija obratili su posebnu pažnju na ukljucenost sudionika u pripreme i organizaciju ETM-a, integriranost glavne teme i aktivnosti u sklopu kampanje, te sveobuhvatnost akcijskog plana s obzirom na dogadanja, individualne aktivnosti i provedbu stalnih mjera u transportu. Žiri je razmotrio i napore koje su sudionici iskazali s obzirom na svoj proracun.

Prema priopcenju Delegacije EU-a u Hrvatskoj, pobjednika ce proglasiti povjerenik za okoliš Janez Potocnik i povjerenik za promet Siim Kallas na svecanosti u Bruxellesu, 5. ožujka 2012. godine.

Napomenimo, da je prošle godine na jubilarnom 10. Europskom tjednu mobilnosti sudjelovalo rekordnih 2.268 europskih gradova.

Grad Labin obilježava Europski tjedan mobilnosti od 2009. godine sa ciljem poticanja javne svijesti o potrebi akcije protiv zagadenja u urbanim sredinama, promocije prava na zdravi život, te edukacije gradana radi poboljšanja kvalitete života u gradu.