Pretraživanje

Grad Labin i Leibniz Institut za Europsku povijest potpisali Sporazum o suradnji na organizaciji 4. Medunarodnog Znanstvenog skupa o Matiji Vlacicu Iliriku

Ponedjeljak, 17. Ožujka 2014. - 9:12

U Zbirci Matije Vlacica Ilirika u subotu je potpisan Sporazum o suradnji Grada Labina i Leibniz Instituta za Europsku povijest  (IEG) iz Mainza (Njemacka) na organizaciji 4. Medunarodnog znanstvenog simpozija o Matiji Vlacicu Iliriku koji ce se održati  u rujnu 2015. Godine.  Sporazum o suradnji potpisao je gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika i direktorica Odjela za Zapadnu povijest religije, prof. dr. Irene Dingel.

IEG (Institut za Europsku povijest) i Grad Labin povezuje isti interes za povijest reformacije kao i za istraživanje i dokumentaciju djela i ucenja Matije Vlacica Ilirika. IEG ce pri tom preuzeti sadržajnu organizaciju simpozija te putne troškove za sudionike a Grad Labin organizacijske troškove.

Kao što je najavio znanstvenik dr. Luka Ilic, zaposlenik IEG-a iz Mainza ocekuje se da ce na Simpoziju ucestvovati 20-tak znanstvenika, od kojih cetvorica iz Hrvatske, a ostali iz SAD-a, Njemacke, Švicarske, Belgije, Slovenije.  

Po potpisivanju Sporazuma, gradonacelnik Grada Labina Tulio Demetlika u pratnji gostiju iz Njemacke položio je cvijece na Vlacicev spomenik u Podlabinu.